miercuri, 31 decembrie 2014

URARE

Fie ca anul 2015 sa va aduca cele mai mari satisfactii in toate planurile, sa fiti sanatosi si sa va bucurati alaturi de cei dragi !

LA MULTI ANI !

sâmbătă, 27 decembrie 2014

UNICEF

Bună,
 
Ai văzut ce face UNICEF? Uite-aici: https://www.youtube.com/watch?v=JjdW1yeDFQI&list=UUoTy3LrbOAanReJvGtPH9dw

Pe mine m-a impresionat! Nu știam că jumătate din părinți țipă la copii când greșesc. Nici nu vreau să mă gândesc cum o să fie copiii aceștia când vor crește mari!

Eu m-am înscris în campania UNICEF împotriva violenței verbale asupra copiilor, poți și tu să te înscrii aici: www.unicef.ro/opresteviolentaverbala ?

Mulțumesc,
Maria

luni, 8 decembrie 2014

Primiti cu colinda ? De ce nu ?

<< Colindele romanilor fac parte din fondul cel mai secret al tezaurului spiritual universal, fiind dovezile vii ale stravechimii noastre crestine. In sunet de cantec intra si ies colindatorii din casele romanilor, facandu-i pe acestia sa se simta mai buni, mai bogati, mai sanatosi, mai darnici.
.
Chiar daca in ultimul timp multi alti prestigiosi cantareti romani au scos discuri si casete cu colinde, doar Stefan Hrusca ramane, in acceptia ascultatorilor, “Numitorul comun” al colindelor romanesti. El, si nimeni altul, a tinut aprinsa in inima noastra lumina de candela a colindelor. Si tot el, prin colindele sale, ca nimeni altul, izbuteste sa ne adune pe toti si sa ne faca sa simtim ca, indiferent unde ne-am afla, suntem trup si suflet ai acestui pamant, cum suntem cu trup si suflet ai credintei crestine.
Intraductibile din pricina unor structuri lexicale arhaice, colindele romanilor sunt ca niste minuni de aur prea adanc ascunse sub colbul vremurilor, minuni pe care, in afara specialistilor impatimiti, prea putini mai au prilejul sa le atinga intr-o lume si intr-o vreme apartinand civilizatiei tehniciste. >>
 (George Tarnea)

Am copiat o postare de pe pagina oficiala a indragitului artist. Sunt oameni care nu l-au ascultat pe Stefan Hrusca suficient. Sau care nu stiu ca el nu canta numai colinde. Mai e putin pana la revederea intr-un concert de colinde. M-a intrebat cineva daca nu-mi ajunge cat il ascult si daca nu e prea mult sa-mi doresc sa-l revad pe scena de fiecare data cand este posibil. Nu, nu e prea mult. Si daca in fiecare an e CRACIUN inseamna ca trebuie sa ne plictisim ? Sau sa ignoram ? Deci, de ce nu ?

Si pentru ca STEFAN HRUSCA s-a nascut pe 8 decembrie, pentru cei 57 de ani, transmit si pe aceasta cale un calduros 
LA MULTI ANI !

sâmbătă, 6 decembrie 2014

RMN

Nu stiu altii cum mai sunt, dar eu, cand ma gândesc la stările mele din ultima vreme, mai că-mi vine să sar de bucurie, pentru că în urma unei investigaţii cu magneţi (cum îmi place să spun pe scurt despre REZONANŢA MAGNETICĂ NUCLEARĂ) se pare că am un creier de invidiat. Adică totul e normal (deocamdată verificată doar partea cerebrală), dar stările mele sunt aceleaşi. Şi atunci cum să fiu bine dacă totul e ok pentru unii şi pentru mine mai mult decât groaznic...Pentru cine e curios să ştie, deşi nu doresc nimănui să ajungă la astfel de investigaţii, testarea în sine presupune doar semnarea unui acord între părţi. Şi curioasă din fire, găsesc în formularul cu pricina, informaţia că e posibil ca, în timpul investigaţiei, să fie necesară administrarea substanţei de contrast. Pun întrebarea în ce condiţii se întâmplă asta şi asistenta, foarte amabilă şi potrivită pentru un spital privat (că altfel nu prea ai curaj şi în care am ajuns ca asigurat, deci cu costuri compensate) îmi spune că numai dacă medicul consideră că vrea să vizualizeze ceva neclar în imagine, se va întâmpla asta. Procedura poate dura până la 20 minute. În orice moment se poate întrerupe aceasta (procedura) sau dacă tu nu suporţi zgomotele (care nu sunt atât de puternice pe cât am fost eu informată)şi ai posibilitatea să "atenţionezi" sau dacă este necesară administrarea substanţei de contrast. Înţelegeţi că nu ştiu când au trecut cele 20 de minute, pentru că am stat cu sufletul la gură să nu cumva să i se pară doctorului ceva pe acolo...Se pare că nu e nimic anormal, doar eu mă mai consider uneori aşa, când mă simt sau prea obosită, sau prea stresată. Aşa că acum sunt în căutare de remedii pentru stres. Dacă cineva are o reţetă, abia aştept să o încerc. Sănătate tuturor !

luni, 1 decembrie 2014