luni, 8 decembrie 2014

Primiti cu colinda ? De ce nu ?

<< Colindele romanilor fac parte din fondul cel mai secret al tezaurului spiritual universal, fiind dovezile vii ale stravechimii noastre crestine. In sunet de cantec intra si ies colindatorii din casele romanilor, facandu-i pe acestia sa se simta mai buni, mai bogati, mai sanatosi, mai darnici.
.
Chiar daca in ultimul timp multi alti prestigiosi cantareti romani au scos discuri si casete cu colinde, doar Stefan Hrusca ramane, in acceptia ascultatorilor, “Numitorul comun” al colindelor romanesti. El, si nimeni altul, a tinut aprinsa in inima noastra lumina de candela a colindelor. Si tot el, prin colindele sale, ca nimeni altul, izbuteste sa ne adune pe toti si sa ne faca sa simtim ca, indiferent unde ne-am afla, suntem trup si suflet ai acestui pamant, cum suntem cu trup si suflet ai credintei crestine.
Intraductibile din pricina unor structuri lexicale arhaice, colindele romanilor sunt ca niste minuni de aur prea adanc ascunse sub colbul vremurilor, minuni pe care, in afara specialistilor impatimiti, prea putini mai au prilejul sa le atinga intr-o lume si intr-o vreme apartinand civilizatiei tehniciste. >>
 (George Tarnea)

Am copiat o postare de pe pagina oficiala a indragitului artist. Sunt oameni care nu l-au ascultat pe Stefan Hrusca suficient. Sau care nu stiu ca el nu canta numai colinde. Mai e putin pana la revederea intr-un concert de colinde. M-a intrebat cineva daca nu-mi ajunge cat il ascult si daca nu e prea mult sa-mi doresc sa-l revad pe scena de fiecare data cand este posibil. Nu, nu e prea mult. Si daca in fiecare an e CRACIUN inseamna ca trebuie sa ne plictisim ? Sau sa ignoram ? Deci, de ce nu ?

Si pentru ca STEFAN HRUSCA s-a nascut pe 8 decembrie, pentru cei 57 de ani, transmit si pe aceasta cale un calduros 
LA MULTI ANI !

3 comentarii:

  1. Nici eu nu mă satur să-l ascult pe Hruşcă...Este magic ...este unic...
    Dumnezeu să-l binecuvânteze, LA MULŢI ANI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dacă aş fi în capitală...ce tare mi-ar mai plăcea...Ador colindele lui Hruşcă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si in acest an m-am incarcat pentru inca unul...Ascult mereu vocea lui Stefan Hrusca pe CD-uri. Dar, cand il si vezi cantand e o magie la mijloc. N-as obosi niciodata sa merg sa-l vad si sa-l aud. Poate n-ar trebui s-o spun, dar asta am simtit in acest an, ca el a obosit....Sau ca trecerea anilor a devenit vizibila si la el. Poate ne vom intalni candva la un concert al lui. Ce spuneti ? Toate cele bune !

      Ștergere